www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 05 Септември 2012

Сок от ябълки, праскови и моркови

Необходими продукти
почистени и нарязани плодове общо около 350 -400г. ябълки, праскови и моркови
5-6 ч.чаши вода
захар на вкус

Почистваме, белим и нарязваме на резенчета ябълки, праскови и моркови. Слагаме в тенджерка и заливаме с вода около 5-6 ч.чаши. Варим до готовност на плодовете. Сварените плодове изваждаме с решетъчна лъжица, слагаме в подходящ съд, посипваме със захар на вкус наливаме малко от водата в която сме ги варили и пасираме с пасатор. След това доливаме останалата отвара от варенето и разбъркваме добре. Сокът поднасяме охладен.