Публикувана от Илияна Димова на 03 Септември 2012
Необходими продукти за 3 порции са необходими: 1 голям патладжан 1 голям домат 1 глава лук 1 сурова зелена и 1 сурова червена чушка за соса са необходими: 3-4 домата 5 зелени печени чушки 3 червени печени чушки няколко стръка магданоз черен пипер на вкус сминдух сол чаена лъжичка захар олио или зехтин | |
Нарязваме патладжана на колелца, посоляваме, заливаме с вода и оставяме да се отдели горчивия сок. Домата и лука режем на колелца. Нарязваме на кръгчета зелената и червена чушка. Приготвяме соса, като настъргваме доматите. Нарязваме ситно изпечените пиперки, добавяме магданоз, черен пипер, сминдух, сол, захар и мазнината. Заваряваме на котлона, но да остане с течност. В намазана с мазнина тавичка сипваме 1/2 от соса. Отгоре подреждаме отцетените от водата патладжани. Следват чушките, лук и отгоре доматите. Върху тях разпределяме другия сос. Поливаме с малко мазнина и малко вода и запичаме във фурна до готовност. |