www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 01 Септември 2012

Мусака от патладжани

Необходими продукти
3 патладжана
2-3 глави лук
1 домат
200 гр. ориз
250 гр. кайма
олио
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 кубче зеленчуков бульон
1 с.л. брашно
щипка сода бикарбонат
сол

Обелваме и нарязваме патладжана на кубчета и го посоляваме. Оставяме да се отцеди от горчивия сок. Нарязваме обеления лук на ситно и го слагаме в тавата, в която сме сгорещили олиото. Прибавяме отцедения и измит патладжан, добавяме домата, нарязан на кубчета. Запържваме. Прибавяме ориза и каймата, сол и зеленчуковия бульон. Доливаме вода. Водата трябва да е 2:1 съотношение с ориза. Запичаме. Когато ястието е готово, поливаме със смес от яйцата, млякото, содата и брашното /всичко това е добре разбъркано предварително/ и доизпичаме до златист цвят.