www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 29 Юли 2012

Пиле с вино и соев сос

Необходими продукти
1 кг пилешко месо
1 ч.ч. вино
200 мл соев сос
1 глава лук
2 чушки
2 моркова
1 буркан мариновани гъби
5-6 кисели краставички
1 тиквичка
олио

Запържваме с малко олио нарязания на едро лук, нарязаните на колелца моркови, нарязаните на едно чушки и нарязаната на кубчета тиквичка. Нарязаното на малки хапки месо се запържва отделно до леко зачервяване, след това сипваме виното и соевия сос при месото и оставяме да поври 3-4 мин. Изсипваме месото при зеленчуците, добавяме нарязаните на колелца кисели краставички и гъби. Оставя се за 10-15 мин да поври на слаб огън. Ако е необходимо може да се сгъсти с 1 с.л. брашно, разбито в малко вода.