www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марина Голева на 10 Юли 2012

Свинско контра филе с кашкавалена коричка

Необходими продукти
1 кг. свинско контра филе
1 парче сурова наденица
50 гр. кашкавал
червен и черен пипер
кимион
майорана
зехтин
сол

С помощта на кухненски нож правим дупка в контра филето. Големината на дупката се определя в зависимост от големината на наденицата. Слагаме наденицата в дупката. Овкусяваме филето със сол, майорана, кимион, черен и червен пипер и малко зехтин. Оставяме в хладилника за 1 час. След 1 час изваждаме филето.

В предварително загрят тиган запържваме месото от двете страни за няколко минути, преди да се готви, за да се запази сочността ( т.нар. "запечатване" ). Слагаме филето и мазнината от пърженето в тавичка с малко вода и покриваме с фолио. По време на печенето за гарнитура може да добавите обелени и нарязани картофи .

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 мин. Пет минути преди да изкараме филето поръсваме с настъргания кашкавал. Запичаме до образуване на кашкавалена коричка. Добър апетит! Готвенето като страст и въображение.. https://magecreations.blogspot.com