Публикувана от Марина Голева на 10 Юли 2012
Необходими продукти 200 гр. картофи 1 яйце 2 с.л. брашно 1 връзка зелен лук 2 скилидки чесън пушено пилешко филе 1 червена чушка самардала черен пипер магданоз зехтин сол | |
Настъргваме картофите и ги поставяме в гевгир, за да се отцеди водата. През това време нарязваме зеления лук и чесъна. Запържваме в предварително загрят тиган. Запърженият лук и чесън прибавяме към картофите. Към картофената смес добавяме яйцето, брашното, ситно нарязания магданоз и самардалата. Овкусяваме със сол и черен пипер. Внимавайте при използването на самардала, защото голяма част от нея е сол. Реших, да използвам самардала, защото тя е близък роднина и на чесъна и на лука (които запържихме по рано). Вкусовете се допълват взаимно. Разбъркваме всичко добре. В загрят тиган с помощта на лъжица слагаме от сместа и пържим до готовност. Нареждаме като най-отдолу слагаме картофената палачинка, кръгче пилешко филе и накрая кръгче червена чушка. Добър апетит! Готвенето като страст и въображение.. https://magecreations.blogspot.com |