www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марина Голева на 10 Юли 2012

Салата от нахут с печен чесън и балсамова редукция

Необходими продукти
печени зелени чушки
розови домати
нахут
магданоз
1 глава чесън
балсамико оцет
зехтин
сол

Като за начало увиваме в алуминиево фолио главата чесън (неизчистена) и печем 30 минути на 180 градуса. След това изваждаме изпечените скилидки от обелките. Балсамовата редукция приготвяме като загряваме балсамико оцета в тефлонов тиган или джезве, докато течността се редуцира на половина. Нарязваме доматите на полумесеци и печените чушки на ивици. Добавяме нахута, който може да бъде от консерва или предварително накиснат и сварен. Добавяме запечените скилидки чесън нарязани на флейки или цели. Накрая прибавяме балсамовата редукция, зехтина и сол на вкус и разбъркваме добре. Добър апетит !!!