www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 06 Юли 2012

Дробчета с гъби и вино

Необходими продукти
1 кг пилешки дробчета
3-4 глави кромид
1 буркан мариновани гъби
4-5 печени чушки
2-3 домата
½ ч.ч. бяло вино
3 с. л. олио
½ ч.ч. вода
чубрица
кимион
черен пипер
сол

В глинения гювеч се сипват олиото и водата. Измитите и подсушени пилешки дробчета се слагат на дъното. Кромидът се нарязва на колелца, чушките и гъбите на лентички и се прибавят към дробчетата. Доматите се настъргват и се сипват в гювеча. Овкусяват се с продправките на вкус. Залива се с виното и водата. Пече се във фурна около 50 мин при 200 градуса.