www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 20 Септември 2011

Сладкиш с праскови от компот

Необходими продукти
1 буркан компот от праскови
4 яйца
2 ванилии
1 бакпулвер
1 ч.ч.захар
1 ч.ч. брашно

За глазурата:
1 суп.лъж. десертно нишесте
1 суп.лъж. захар
1 ч.ч. вода
1 суп.лъж. масло

За крема:
1/2 пак.краве масло
2-3 суп.лъж. пудра захар
1 ванилия

Нарязаните на резенчета праскови подреждаме в кръгла форма, която предварително сме покрили с намазана с масло хартия за печене. Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме ванилии. Смесваме брашното с бакпулвера и внимателно прибавяме към яйцата. Тестото изсипваме във формата за печене върху прасковите. Изпичаме на 200 градуса.

Изпеченият сладкиш разрязваме на два блата. Сиропираме със сок от компота. Приготвяме маслен крем, като разбиваме 1/2 пакетче размекнато масло с 2-3 супени лъжици пудра захар и 1 ванилия. Намазваме върху единия блат. Покриваме с другия блат, така че прасковите да са най-отгоре на сладкиша. Сваряваме глазура от 1 ч.лъж. десертно нишесте, 1 ч.л.захар и 1 ч.ч. вода. Добавяме 1 ч.л. масло. Поливаме целия сладкиш с топлата глазура.