www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Петя Тодорова на 01 Юли 2012

Картофена изненада

Необходими продукти
4-5 бр. картофи
150 г сирене
100 г салам или 1 бр. кренвирш
100 г кашкавал
1 бр. яйце
галета
олио
шарена сол

Обелват се картофите и се сваряват в подсолена вода. В друг съд се натрошава сиренето, добавя се шарената сол и при тях се намачкват картофите докато са още топли. Получава се нищо като тесто. Кашкавалът и саламът се нарязват на парчета, които ще се увият в картофите.

С мокри ръце се правят "пурички", в които скриваме парче салам и парче кашкавал. Потапят се последователно в предварително разбитото яйце със щипка сол и галета. Пържат се в сгорещено олио до златист цвят.