www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 27 Юни 2012

Мусака с тиквички - II вариант

Необходими продукти
500 гр.кайма
4-5 средно големи тиквички
1 ч.чаша доматено пюре
1/2 глава лук
1 морков
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица на вкус

за заливката:
1 кофичка кисело мляко
1 чаена чаша прясно мляко
6-7 суп.лъжици брашно
3 яйца

Нарязваме тиквичките на шайби и ги оставяме да се отцедят от водата. Можем да ги подсушим и с помощта на кухненска хартия. Запържваме нарязаните на ситно лук и морков. Добавяме каймата и разбъркваме докато стане на трохи.
Прибавяме подправките и доматеното пюре размито с малко вода. Оставяме на котлона докато сместа се сгъсти и водата изври.

Подреждаме в намаслена тавичка ред тиквички след това заливаме с част от сместа и така редуваме до изчерпването на количеството на тиквичките и на сместа с каймата. Завършваме с тиквички. Печем докато горният слой придобие златист цвят. От останалите продукти приготвяме заливката. След като залеем с нея мусаката, връщаме отново във фурната и печем докато се зачерви. Украсяваме мусаката с листа свеж босилек при сервиране.