www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 19 Септември 2011

Макарони с бял сос

Необходими продукти
150-200 г. макарони
4 суп.лъж. зехтин
1 суп.лъж. брашно
300 мл. прясно мляко
200 мл. вода
1 суп.лъж. зеленчукова подправка
100 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус

Получават се около 3 порции.

Сваряваме макароните. Отцеждаме от водата. В тенджера загряваме 4 суп.лъж. зехтин и запържваме до златисто 1 суп.лъж. брашно. Наливаме постепенно прясното мляко и водата. Овкусяваме със зеленчукова подправка. Добавяме сол и черен пипер на вкус . Варим на котлона до готовност и добавяме макароните. Разбъркваме добре, за да се овкусят. Сервираме горещи, поръсени с настърган кашкавал и украсени с маслинки и магданоз.