www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 20 Юни 2012

Панирани патладжани

Необходими продукти
2 патладжана
1 яйце
1/2 ч.ч. вода
сол
брашно
копър
1 глава чесън
2 с.л. оцет
олио за пържене

Нарязваме патладжаните на шайби, посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят от водата, която са пуснали. Разбиваме яйцето, водата, малко сол и брашно до нужната гъстота за панировка. Топим парчетата патладжан в брашно, след това в панировката и ги пържим до златисто.

Нареждат се в чиния или плитка купа. Правим заливка от оцета, скълцания чесън, нарязаният копър и 2 с.л. олио. Заливаме панираните патладжани със сместа.