www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 23 Май 2012

Диетични курабийки с нектар от агаве

Необходими продукти
150 гр. лешникова паста
80 мл. нектар от агаве
100 гр. фини овесени ядки
1 яйце
1/4 чаена лъжица смлян анасон
1/2 чаена лъжица канела
щипка сол
1 чаена лъжица бакпулвер
50 гр. брашно от просо
30 гр.какао
60 гр. ситно натрошени лешници

Лешниковата паста се смесва с агавето и се разбърква добре. Добавят се яйцето, канелата и анасона и сместа се разбърква. Брашното от просо се смесва със солта и бакпулвера. Добавят се към яйчната смес, заедно с овесените ядки, какаото и натрошените лешници. Разбъркват се добре докато се образува много меко тесто. Оставя се да постои 15-20 минути.

От сместа с лъжица се оформят купчинки, колкото орех и се подреждат в тава върху хартия за печене. Пекат се в предварително нагрятата фурна за 15 минути. След като се извадят от фурната се оставят в тавата за 4-5 минути и тогава се изваждат и се оставят върху решетка докато се охладят напълно. Докато са топли, курабийките са меки, когато изстинат стават приятно хрупкави.