www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 17 Май 2012

Яхния с кренвирши и яйца

Необходими продукти
2 глави лук
5-6 картофа
1 ч.ч. доматен сок
2 кренвирша
5-6 яйца
олио
3 ч.л. червен пипер
сол
чубрица

Лукът се нарязва ситно и се задушава в олио и вода. Картофите се режат на кубчета и се прибавят към лука, долива се вода, задушават се. Преди да са напълно готови се добавят доматения сок, солта, червения пипер, кренвиршите, нарязани на кръгчета, чубрицата. Вари се още малко и към ястието се прибавят яйцата и не се бърка. Когато яйцата са готови ястието се сваля от котлона.