www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 16 Май 2012

Крем-супа от нахут

Необходими продукти
1 консерва нахут
бялата част на един стрък праз
1 морков
3 супени лъжици масло
1 кафяна лъжица къри
1 кафяна лъжица куркума
сол на вкус
магданоз

В тенджера разтопяваме маслото и добавяме ситно нарязаните морков и праз, задушаваме ги за около 4-5 минути, след което към тях добавяме и нахута, солта и  две чаени чаши вода. Добавяме кърито и куркумата. Варим около 10-15 минути. Пасираме сместа, след което отново връщаме на котлона, за да заври за още 3-4 минути. Преди сервиране поръсваме крем-супата с нарязан на дребно магданоз.