www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 10 Май 2012

Мусака с тиквички

Необходими продукти
500 гр. кайма
5 картофа
1 глава лук
1 тиквичка
10 с. л. доматен сок
2 ч.л. червен пипер
сол
олио
магданоз

за заливката:
3 яйца
6 с.л. кисело мляко
2 с.л. брашно

Лукът се запържва в олиото, добавя се каймата и се бърка непрекъснато, за да стане на ситни парчета, запържва се и се сваля от котлона. В тава се слагат нарязаните на кубчета картофи и тиквичка, ситно нарязаният лук, доматеният сок, червеният пипер, солта, магданоза и запържената кайма. Всичко се разбърква и се долива вода до нивото на сместа. Слага се да се пече на 250 градуса във фурна. Когато се е изпарила водата се слага заливката и се пече до готовност.