www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 01 Май 2012

Лападник

Необходими продукти
лапад
зелен лук
олио
1 бр. готово тесто
сол
1 яйце за намазване

Лападът се измива и попарва в гореща солена вода. Лукът се на рязва и задушава в олио и вода, към него се прибавя попареният, отцеден и нарязан лапад. Задушава се кратко и се сваля от котлона. Изчаква се да изстине. Тестото се разделя на четири части и всяка се разточва на кора, маже се с олио и се намазва с плънката. Завива се на руло и се слага в намазана с олио тава. Така приготвения лападник се намазва с едно разбито яйце. Пече се на 200 градуса във фурна.