www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Nikolai Lukov на 28 Април 2012

Торта с орехи и млечен сироп

Необходими продукти
За блата:
5 яйца
1 ч. ч. захар
½ ч. ч. олио
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер

За сиропа:
2 ч. ч. прясно мляко
½ ч. ч. захар

За крема:
2 ч. ч. прясно мляко
½ ч. ч. захар
3 с. л. брашно
¼ пакетче масло
какао
ванилия
смлени орехи за поръсване

Приготвя се тесто за блата от нужните продукти и се изпича на 180 градуса. След като изстине се набучва с вилица. Сварява се сироп от прясно мляко и захар, и се залива с него блата. Приготвя се крема, като в завряло мляко се добавя захар, малко вода, брашно, какао, ванилия и масло. Изсипва се крема върху сиропирания блат и тортата се поръсва със смлени орехи.