www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 27 Април 2012

Толумби по анадолски

Необходими продукти
за тестото:
300 мл.вода
300 гр.брашно
4 ч.л.захар
1 яйце
1 с.л.масло

за сиропа:
200 гр.захар
300 мл.вода
2 пакетчета ванилия
олио за пържене

Слагаме водата за тестото да заври, прибавяме маслото и захарта. Когато кипнат добавяме брашното. Разбъркваме добре да няма бучки, докато започне да се отделя от съда. Оставяме да се охлади леко и прибавяме яйцето.

Загряваме олиото. Слагаме тестото в шприц и шприцоваме толумбите в мазнината. Докато се пържат толумбите, правим сиропа като сваряваме водата, ванилията и захарта за 5 минути. Вадим готовите толумби и ги слагаме директно в горещия сироп.