www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 23 Април 2012

Лазаня с мляно месо и зеленчуци

Необходими продукти
12 листа лазаня
500 г телешка кайма
400 г пресен или замразен грах
300 г консерирана царевица
1 бр. малка зелена тиквичка
1 кг пасирани домати
2 глави стар лук
4 скилидки чесън
3 стръка розмарин
черен пипер
сол
300 г настъргано сирене Ементал
1 с.л. зехтин

Каймата се запържва в 1 с.л. зехтин докато стане на трохи. Добавят се лукът и чесънът, нарязани на ситно. Задушава се 1-2 минути. Доливат се пасираните домати. Слагат се сол и черен пипер, и клонките розмарин, цели. Намалява се котлонът и се вари с капак 1 час на много слаб огън, едва да къкри. Слагат се грахът, царевицата и тиквичката, нарязана на дребни кубчета. След десетина минути се вадят клонките розмарин и се сваля от огъня.

Фурната се загрява на 200 С. Във формата се налива от соса, така че дъното да е обилно покрито. Нареждат се първият пласт листа лазаня. Слага се отново обилно сос, отново листа. Общо се получават 3 пласта. Завършва се със сос, обилно. Слага се във фурната, намалява се температурата на 170 С. Пече се 15 минути. Посипва се с настъргания Ементал и се пече още 20 минути.