www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 22 Април 2012

Шпиковано свинско

Необходими продукти
800 гр. свинско филе
1 морков
1 глава чесън
100 гр.сланина
1 кафяна чашка бяло вино
сол
черен пипер

Нарязваме чесъна, моркова, сланинана на ситно. С нож "надупчваме" месото. Във всеки прорез поставяме по една парченце от гореизброените продукти. Подправяме със сол и черен пипер. Заливаме месото с кафяна чашка бяло вино и кафяна чашка вода. Печем под фолио за около 40 мин. Откриваме и печем без фолио за още около 40 мин. По желание можем да направим сос от течността, в която се е пекло месото. Поднасяме с гарнитура по избор.