www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 19 Април 2012

Тепанаки

Необходими продукти
250 г телешко филе
250 г свинско филе
250 г пилешко филе
200 г моркови
200 г гъби - печурки
100 г тиквички
100 г пресни чушки
100 г ориз
100 г лук
40 мл соев сос
100 г домати
60 г доматено пюре
сол

Изчистеното от ципите и жилите телешко, свинско и пилешко месо се нарязват на лентички. На лентички се нарязват също морковите, тиквичките, гъбите, чушките и лукът. Всичко това се запържва, като най-напред се слага месото, а след това се добавят и зеленчуците. Накрая се добавят доматеното пюре и соевия сос. Преди да се сервира, ястието се гарнира със задушен ориз.