www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 19 Април 2012

Салата Мимоза

Необходими продукти
500 г майонеза
200 г риба тон от консерва
3 бр. картофи
2 глави лук
1 глава червено цвекло
2 бр. моркови
3 бр. мариновани краставички
5 бр. яйца
1 стрък зелен лук

Сваряват се поотделно морковите, цвеклото, картофите и яйцата. Отделно се настъргват на едро ренде морковите, цвеклото и картофите. Белтъкът на яйцата се настъргва на ситно ренде, а жълтъкът се отделя. Лукът се нарязва на ситно. На дъното на стъклена прозрачна купа се нарежда изцедената риба, покрива се с тънък слой майонеза, отгоре се слагат настърганите белтъци и отново се намазва слой майонеза. Слага се лукът и върху него отново майонеза, нарежда се цвеклото, пак слой майонеза, отгоре картофите, зеленият лук и жълтъка и още един слой майонеза. Украсяваме по избор.