Публикувана от Radka Petrova на 12 Април 2012
Необходими продукти 1 пиле + дреболиите 2 с.л. олио 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно 1 ч.ч. ориз универсална подправка риган черен пипер малко чубрица 1 пилешки бульон | |
Задушаваме лука в олиото, поставяме нарязаните дреболии на пилето, бялото месо, нарязано на ситно и ориза. След като се задушат поставяме подправките и 5 ч.ч. вода и оставяме на бавен огън до готовност. Отделно в тава нареждане пилето на порции и поливаме със сместа от олио, черен пипер, червен пипер, чубрица и риган и наливаме малко вода. Печем на 180 градуса. След като се изпече пилешкото месо сервираме в чиния порция пиле и 3-4 лъжици от ориза с дреболиите. |