www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Radka Petrova на 09 Април 2012

Пилешко ризото с гъби

Необходими продукти
2 с.л. олио
1 глава лук, нарязан на ситно
300 грама мариновани гъби
2 моркова, нарязани на ситни кубчета
1 ч.ч. ориз
4 ч.ч. пилешки бульон
500 грама бяло пилешко месо
сол
черен пипер
соев сос
магданоз

Сваряваме месото и нарязваме на кубчета. Лукът, олиото, морковите и гъбите се задушават за 10 минути. Добавяме 1 к.ч. вода и се задушава още 5 минути. Поставяме ориза и се задушава леко със зеленчуците, сваляме от огъня и се добавят подправките. Сместа се изсипва в тава, добавя се пилешкото месо и заливаме с бульона. Печем в умерена фурна.