www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 08 Април 2012

Пролетна мусака

Необходими продукти
1 кг картофи
2-3 моркова
1 глава лук
10-15 гъби
300 гр коприва
1 връзка магданоз
сол
пикантина
2 с.л. доматено пюре
300 гр сирене
3 яйца
1/2 ч.ч прясно мляко

Сваряваме картофите и ги нарязваме на малки кубчета. Лукът нарязваме на ситно и го задушаваме, добавяме морковите, нарязани на малки кубчета. Като се задушат добавяме гъбите, нарязани на дребно, ситно нарязан магданоз, доматеното пюре, размито в 1 ч.ч вода и пикантина. Като се свари сместа добавяме към картофите, настъргваме сиренето, добавяме 1 ч.ч вода и слагаме във фурната. Когато водата почти се е изпарила заливаме с разбити яйца и прясно мляко. Запичаме.