www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Radka Petrova на 02 Април 2012

Печено пиле на порции или пиле на грил

Необходими продукти
1,500 грама охладено пиле

за маринатата:
1 кофичка кисело мляко, разбито на айрян с вода
2 бр. сухи пилешки бульона
черен пипер
червен пипер
4 скилидки чесън, нарязан на дребно
сол

за заливката:
1 пакетче масло
300 грама бира

Приготвяме марината от изброените продукти и поставяме цяло пиле или на порции да престои една нощ /12 часа/. На другия ден измиваме много добре пилето, поставяме го на грила и от време на време поливаме със заливката от разтопеното масло и бирата. Ако правим пилето на порции, поставяме измитите порции в тава и поливаме със заливката и печем.