www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 16 Септември 2011

Ала лазаня с готови кори за баница

Необходими продукти
500 гр. кайма
3 суп.л. доматено пюре
1 малка глава лук или 1/2 зелен лук
риган/босилек/мащерка
черен пипер
сол
няколко маслини без костилките
150 гр. кашкавал
4-5 яйца
2-3 суп.л олио или зехтин
1 газирана вода (сода)

Запържвате в мазнина лука и маслините. Добавяте каймата и пържите до златисто. Правите сос като добавяте размито във вода доматено пюре и подправките. В намаслена тавичка редите по 3 кори, плънка и така до запълване на тавата. Нарязвате на парчета и заливате с разбитите яйца и сода. Печете в умерена фурна. Когато е почти готово, ястието се изважда, поръсва се с настъргания кашкавал и се запича отново за 4-5 мин.