www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 02 Април 2012

Арабски кюфтета

Необходими продукти
за каймата:
500 гр агнешка кайма
100 гр ситен булгур
1 глава лук
сол
кардамон
канела
индийско орехче
черен пипер

за плънката:
200 гр кайма
1 глава лук
1 с.л. кедрови ядки
1 с.л. зехтин
1/2 ч.л.счукан бахар
черен пипер
сол
брашно

Сваряваме булгура до омекване. Всички продукти за каймата се смилат през месомелачка. За плънката нарязваме лука на ситно, запържваме го в зехтина, добавяме кедровите ядки, добавяме каймата и подправките. Сместа не трябва да се препържва, за да не се изсуши каймата. Оформяме кюфтенцата, във всяко правим дупка и слагаме по 1 ч.л. от готовата плънка. Овалваме в брашно, загряваме мазнината и пускаме кюфтенцата. Пържим до равномерен кафяв цвят. Сервират се със салата Табуле.