Публикувана от Анелия Терзиева на 21 Март 2012
Необходими продукти 1-ви пласт: 500 гр.кайма 1 морков 1/2 глава лук 1 яйце сол черен пипер чубрица 2-ри пласт: 5 суп.лъжици доматено пюре 3 скилидки чесън босилек риган 3-ти пласт: 500 гр.картофи бучка масло с големината на орех кашкавал за поръсване | |
Намазваме кръгла тава с мазнина. Смесваме каймата, нарязаният морков, лука, яйцето и подправките за първия пласт. Омесваме добре и разстиламе върху мазнината. Запичаме за около 15 мин. В загрят тиган запържваме нарязаните на ситно скилидки чесън. Добавяме доматеното пюре, размито с малко вода и подправките. Изсипваме соса върху пласта с кайма и запичаме за още 5 мин. В това време сваряваме картофите за третия пласт. Смачкваме ги на пюре и добавяме масло. Разстиламе в тавата. Поръсваме с настъргания кашкавал. Запичаме пая до златисто. Изчакваме малко да изстине преди сервиране, за да се разреже по-лесно. |