www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Силвия Кабаиванова на 11 Септември 2011

Бързи банички

Необходими продукти
1 ч.ч. вода
1 1/2 ч.ч. брашно
30 г. краве масло
100 г. извара (или настърган кашкавал или сирене)
2 яйца
1/2 ч.л. сол
шарена сол

В тенджера се кипва водата, заедно с кравето масло и солта. Брашното се пресява и се изсипва изведнъж, като се бърка с дървена лъжица няколко минути при изключен котлон, докато стане равномерна каша. Сваля се от огъня и като се поохлади се прибавя изварата и едно по едно яйцата, като непрекъснато се бърка, докато тестото ги поеме. Върху намазана с масло тава се слагат питки, които се пекат 30 минути (отначало в силна, след това в умерена фурна). Получават се като питки с хрупкава коричка и мек пълнеж. Поръсват се с шарена сол.