www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Radka Petrova на 20 Март 2012

Гръцка рецепта за пълнена пуйка

Необходими продукти
2 с.л. олио
1 глава лук, нарязана на ситно
2 ч.ч. ориз
дреболиите на пуйката, нарязани на ситно
200 грама пилешко филе, нарязано на ситно
сол
черен пипер
подправка за пиле
зеленчукова пикантина
5 ч.ч. вода

за намазване на пуйката:
зехтин
червен пипер
черен пипер
подправка за пиле
пикантина

Задушаваме лука и ориза в олиото, поставяме дреболиите и пилешкото филе с подправките. Наливаме водата и оставяме на тих огън докато се полусвари ориза и пълним пуйката - зашиваме и поставяме в тава. Отделно в купа разбъркваме подправките и зехтина и намазваме добре пуйката. Ако е останало смес от плънката я слагаме около пуйката, наливаме малко вода и печем на 150 градуса около 6 часа.