www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Radka Petrova на 18 Март 2012

Свински опашки със сух бял боб

Необходими продукти
300 грама боб
1 глава лук
сол
2 с.л. олио
1 морков /може и от туршия/, нарязан на кубчета
500 грама свински опашки, предварително сварени

за запръжката:
1 с.л. олио
1 глава много ситно нарязан лук
червен пипер
доматено пюре /сок/
брашно
джоджен

Накисваме от вечерта боба, измиваме и слагаме да се вари за малко, сменяме водата и наливаме олиото, слагаме лука, нарязан на ситно и нарязания морков. Когато е почти сварен боба се слагат сварените опашки и сол. Когато ястието е напълно готово се изсипва запръжката и оставяме на тих огън, за да се овкусят съставките.