www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 18 Март 2012

Зеленчукови `кейкчета`

Необходими продукти
1-2 тиквички
1-2 моркова
200-300 г картофи (около 3 картофа)
50 г грах - консерва или замразен
1 глава лук - настърган
сол на вкус
сирене крема и маслини за украса
зехтин

Белим тиквичките и нарязваме на кръгчета, които посоляваме. Почистваме морковите. Картофите белим и заедно с морковите и сваряваме. В тенджерка с малко зехтин и вода задушаваме 50 г грах с 1 главичка настърган лук. Когато остане на мазнина дръпваме от котлона и смесваме с картофите и моркова - настъръгани. Посоляваме на вкус.

Малки огнеупорни купички намазваме с мазнина и покриваме дъното и стените с кръгчета тиквички, като ги застъпваме ветрилообразно. Разпределяме сместа от картофите, морковите, граха и лука. Отгоре покриваме с парченца тиквички. Поливаме с малко зехтин и запичаме кратко, до готовност на тиквичките. При сервиране обръщаме внимателно върху чиния и украсяваме с розички от крема сирене и маслинки.