www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Десислава Трифонова на 17 Март 2012

Бишкотена торта с яйчен крем

Необходими продукти
1 л прясно мляко
4 бр. жълтъци
12 пълни с.л. захар
1 прах ванилия
4 с.л. натурално нишесте
1 пакет бишкоти
100 гр. орехи
1 п. шоколадови пръчици

Захарта, жълтъците и нишестето се разбъркват. След това постепенно се добавя млякото. Готовата смес се слага на умерен огън и се бърка непрекъснато докато започне да къкри до сгъстяване (около 3-5 минути). После се взема правоъгълна тавичка и се нарежда първи ред с бишкоти, полива се със сместа и се поръсва с орехи. Така втори ред бишкоти и останалата смес се полива и пак се поръсва с орехи и се слагат шоколадовите пръчици за украса. Оставя се за три часа в хладилника да стегне.