www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Нина Райчева на 16 Март 2012

Кренвирш със сирене в гювече

Необходими продукти
За 3 броя:
2 бр. кренвирши
3 плочки сирене - общо около стотина грама
3 бр. яйца
2 картофа
2 моркова
100 г замразен грах
около 200 г пасирани домати или доматен сок
сол
черен пипер
чубрица
олио

Картофите и морковите се нарязват на кубчета и заедно със замразения грах се сваряват до полуготовност. Кренвиршите се нарязват на кръгчета. Във всяко гювече се слага по малко олио - не повече от 1 с.л. След това се разпределят сварените зеленчуци и доматите. Подправя се на вкус със сол, пипер, чубрица. Отгоре се поставя по една плочка сирене и върху нея се нареждат кръгчетата кренвирш. Чуква се по едно яйце и се долива по малко вода или бульонът от зеленчуците така, че продуктите да се покрият с течност. Гювечетата се поставят в студена фурна и се пекат докато стегне яйцето. Консумират се топли.