Публикувана от Теодора Николова на 12 Март 2012
Необходими продукти 500 гр. пшеничено брашно около 250 мл. хладка вода мая (колкото кибритена кутийка) или 1 пакетче суха мая 1 ч.л. сол 1 ч.л. захар за плънката: около 10 средно големи глави крумид лук 2 - 3 пресни или сухи червени чушки червен пипер чубрица магданоз сол | |
Замесете от всички продукти тесто като за пита. Разделете го на 5 топки, като една от тях да бъде по голяма. Оставете ги да втасат. Намажете си ръцете с олио и започнете да разстилате най-голямата топка, след което я поставете в намазнена с олио тава така, че краищата на тестото да излязат извън тавата. Поставете част от плънката, която сте приготвили от нарязаните на ситно и изпържени лук и чушки, омесени с подправките. Разстелете навсякъде плънката и повторете същата процедура със следващите разстеглени топки тесто. Накрая последната топка като разстелите, хванете краищата на първата и загърнете лучника. Намажете го с олио и го надупчете с вилица. Печете на загрята фурна на 180 градуса, докато се получи приятен загар. Извадете вече опечения лучник, намажете го с олио и напръскайте със студена вода. Завийте го с кърпа да омекне малко. |