Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Постна питка за Бъдни вечер

Постна питка за Бъдни вечер

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1/2 ч.л. сода
2 щипки сол
300 мл топла вода
брашно
олио за намазване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В топлата вода слагаме содата и солта, докато се разтопят. Пресяваме брашно и правим кладенче в средата. Сипваме водата в средата и започваме да намесваме. Месим 10 минути, докато се получи меко и гладко тесто. Оставяме на топло да втаса около 20-30 мин.

Отделяме част от тестото, което оформяме на възелчета (това ще са нашите пиленца) и един кръг, което ще е нашият двор. Останалото тесто оформяме на питка и я поставяме в намаслена с олио тава. Аранжираме върху питката пиленцата и двора и поставяме в предварително загрята фурна. Печем на 200 градуса до готовност. След изпичане поръсваме с малко вода и завиваме в кърпа.


Продукти: сода, сол, вода, брашно, олио

Тагове: Постни ястия, Вегетариански рецепти, Рецепти за Бъдни вечер, Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Постна пита за Коледа
Постна содена питка за Бъдни вечер
Содена питка
Содена питка за Бъдни вечер

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Постна питка за Бъдни вечер


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear