Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пици » рецепта Пица руло

Пица руло

Разпечатай

от готварската книга на Цветослава Киркова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
500 гр. брашно
1 пакетче суха мая
2 яйца (1 жълтък е за намазване)
2 с.л. зехтин
2 с.л. олио
150 мл. топла вода
1 с.л. сол
1 ч.л. оцет
1 ч.л. захар

за плънката:
150 гр. колбас
150 гр. кашкавал
10 маслини без костилка
майонеза за намазване (около 2 с.л.)
кетчуп за намазване
босилек
чубрица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

От изброените продукти замесете меко тесто. Намажете го с олио и го оставете да удвои обема си (около 40 минути).

След като е втасало тестото го разделете на 2. Вземете едната част и разточете тънка кора. След това я преместете върху хартия за печене, намажете с майонезата (около 2 с.л.), направете разрези от двете страни и преместете в тавата в която ще печете.

Вземете втората топка тесто и я разточете, намажете с кетчуп и поръсете с чубрица и босилек, разпределете нарязания на кубчета колбас, маслините и настъргания кашкавал. Завийте на руло. Рулото преместете върху нарязаната кора в тавата (сложете го по средата). Кръстосайте лентите на кората върху рулото, намажете с разбития жълтък и печете за 35 - 40 минути на 200 градуса. Готовото руло намажете с масло. Да ви е сладко!


Продукти: брашно, мая, яйца, зехтин, олио, сол, оцет, захар, колбас, кашкавал, маслини, майонеза, кетчуп, босилек, чубрица

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Пица с питка хляб
Пица с шунка, сирене и кашкавал
Пица с мортадела
Пица със салам и чушка

Последни статии

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Не ми е ясно как се прави рулото. По точно 1 лист как се увива във втория. Бих искала да го направя. Изглежда добре.



Ако желаете, може да сложите връзка към Пица руло


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама