Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Питки за бургери
Питки за бургери
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.ч. топла вода
1 пакетче суха мая
1 с.л. мед
1 ч.л. сол
2 с.л. олио
брашно около 500 - 600 г
От посочените продукти се омесва меко не лепнещо тесто. Оставя се да втаса, след което с намазнени ръце се оформят кръгли топки - питки. По желание се поръсват със семена. Пекат се на 200 градуса за около 15 минути, до зачервяване. По желание след изпичане може да се намажат с разтопено масло и чесън.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Питки за бургери
От форум:
От друг сайт: