Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Питки с бекон и сирене

Питки с бекон и сирене

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 яйце
1/2 бр. амонячна сода
1/2 кофичка кисело мляко
120 гр. сирене
100 гр. бекон
3 ч.ч. брашно
2 с.л. олио –  за задушаване на бекона
щипка сол
1 ч.л. захар
2 с.л. масло
олио за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиваме яйцето в купа. Натрошаваме сиренето в чиния с помощта на вилица. Нарязваме бекона на малки парченца. Сгорещяваме олиото в подходящ тиган и слагаме бекона, леко го задушаваме. Смесваме бекона със сиренето. В киселото мляко слагаме содата да шупне. Пресяваме брашното в отделна купа. В нея  правим кладенче. Размекваме маслото. В кладенчето слагаме разбитото яйце, шупналото мляко, щипка сол, захарта, маслото. Месим. Прехвърляме всичко върху набрашнен плот и доомесвам тестото. Получава се меко тесто. Оставяме го да си почине 15 мин. Разделяме го на две. Точим с точилката лист върху набрашнен плот. Същото правим и с другата част. Слагаме върху първия от плънката, като я разпределяме равномерно, отгоре поставяме втория. Режем с ръба на капак, леко набрашнен върху разточените листи. Питките, които режем са в правоъгълна форма. Четирите външни края леко ги притискаме с капака, за да не излезе плънката при пържене. Получават се питки с хубави краища. Нагряваме олио в тиган и пържим питките от двете страни. Хапваме с айран. Да ви е сладко!


Продукти: яйца, амонячна сода, кисело мляко, сирене, бекон, брашно, олио, сол , захар, краве масло

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Питки със сирене
Питки със сирене и кренвирши
Питки с кайма
Питчици със сирене

Последни статии

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Специалисти като д-р Огнян Пелов са на мнение, че мазнините в никакъв случай не са „злодеите“, за които всеки ги смята, като според д-р Пелов мазнините не покачват нивата на холестерол в кръвта, нито пък отключват пътя към надебеляването.
още »

Папая

Папая

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Питки с бекон и сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама