Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питка ИН и ЯН

Питка ИН и ЯН

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

20 г мая
700 г брашно
1 ч л захар
2 ч л сол равни
3 с л олио
2 яйца (вторият жълтък е за намазване)
100 г сирене
400 мл хладка вода
микс от семена

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В 100 мл вода се разбива маята със захарта и се оставя да шупне. Замесва се меко тесто с останалите продукти и се оставя 30 мин. да втаса. Разделя се на 4 части.

Трите части се разточват на обла кора и се нареждат една върху друга в тава, застлана с хартия за печене, като се намазват с олио и се поръсва натрошено сирене. Третата кора не се намазва.

С нож се очертава питата през средата, за да се получи фигурата. От четвъртото топче се оформят дълги фитили за средата и по края на питката. От малко тесто се разточва лист колкото да се изрежат форми на цветя, поставят се от двете страни. След 10 мин. се намазва с разбит жълтък, едната страна се поръсва със семена. Печем в загрята фурна до готовност !


Продукти: мая, брашно, захар, сол, олио, яйца, сирене, семена

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Питка със сирене
Питка със сирене - II вариант

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (2)


страхотна идея............
Аватар12 Април 2014
Az-gotvia.bg
Много хубава питка !



Ако желаете, може да сложите връзка към Питка ИН и ЯН


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear