Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пита със сирене

Пита със сирене

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За тестото:
2 яйца
1/2 п. мая
1/2 к. кисело мляко
1 с.л. сол
1 с.л. оцет
1 с.л. захар
брашно

За плънката:
300 гр. сирене
3 яйца
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

От продуктите за тестото се меси меко тесто. Оставя се да втаса 30-40 минути и се разточва върху намазнена повърхност лист с дебелина 1,5 -2 см. Прави се плънката като се отделя на страна единият жълтък, а останалите яйца се смесват с натрошеното сирене. Сместа се разпределя върху листа и се навива на не много стегнато руло. Реже се на пънчета, които се подреждат в предварително намазнена тава, като се оставя мъничко разстояние между пънчетата. От останалите крайчета оформяме охлюв за среда на питката. Оставя се питката да втаса още 10 минути. Намазва се с жълтък и се пече в предварително загрята фурна.


Продукти: яйца, мая, кисело мляко, сол, оцет, захар, брашно, сирене, яйца, олио

Тагове: Рецепти за Петровден, Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Питка `Слънце`
Питка `Слънце` - II вариант
Питка за празници

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (4)


Чудна питка!!!
Много сполучлива рецепта. Вече няколко пъти я правим и винаги резултатът е отличен.
Аватар07 Януари 2012
Анелия Терзиева
Добавих и таз-годишната-в по-голяма тава и по-малки парчета,но също толкова вкусна.
Аватар08 Октомври 2011
Миглена Руменова
супер е



Ако желаете, може да сложите връзка към Пита със сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама