Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питка Коледна звезда

Питка Коледна звезда

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

20 г мая
1 кг брашно
8 с. л. захар
1 к. л. сол
3 яйца без един жълтък, той е за намазване
200 мл лимонада
100 мл топла вода за маята
1 к. ч. кисело мляко
200 г течен шоколад, смесен с 1 с. л. разтопено масло
сусам за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Питка Коледна звезда

В топлата вода се разтваря маята с 1 с. л. захар и 1 с. л. брашно. Шупналата мая сипваме в брашното и замесваме меко тесто с останалите продукти. Оставя се да втаса докато удвои обема си. Отделя се едно топче като портокал от тестото, то е за средата.

Останалото тесто разделяме на 8 части. Четири от тях се разточват на обли кори, намазват се с течен шоколад и се нареждат една върху друга, последната не се намазва. Нарязва се на 8 триъгълника, като се минава през средата, но не се стига до края на питата. В средата на всеки триъгълник се прави разрез. Хваща се връхчето и се промушва през разреза. Така се прави и с останалите сектори. Останалите четири топчета се оформят по същия начин, разточват се на обли кори, намазват се с шоколад и се нареждат една върху друга. Нарязват се на 8 триъгълника, като се отделят един от друг. В средата има разрез и пак се промушва връхчето. Получените листенца се поставят между секторите от долния ред. Оставеното топче за средата се оформя на фитил и се навива на охлюв.

Намазваме питката с разбит с малко вода жълтък и поръсваме сусам. Печем в загрята фурна 170 градуса до златисто. Весели празници и да ви е сладко !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар05 Януари 2014
Даниела Иванова
красота........



Ако желаете, може да сложите линк към Питка Коледна звезда


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама