Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пирожки със сирене и мед

Пирожки със сирене и мед

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

380 мл хладка вода
1 ч.л. мед
1 щипка сол
1/3 кубче мая
3 с.л. олио
3 ч.ч брашно
олио - за пържене
200 г сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Брашното се пресява в купа и в него се прави кладенче. Маята я разтваряме в хладка вода. Вътре слагаме 2 с.л от брашното и 1 ч.л мед. Разбъркваме, за да се разтвори добре маята, и я оставяме покрита за 5-6 мин. В брашното слагаме и щипка сол. После прибавяме течността в кладенчето и месим. Замесеното тесто го слагаме върху масата, върху която ще работим и го доомесваме. Трябва да стане меко и гладко тесто. Оставяме да втаса на стайна температура, покрито с кърпа за около 50 мин. Трябва тестото да втаса. Делим тестото на равни по големина части. Сипваме малко брашно върху масата и разточваме всяка топка с точилка, така че да станат като кръг. Докато разточваме, за да не лепне, също ръсим с брашно. Натрошаваме сиренето. Слагаме от сиренето в половината питка и прегъваме. После слагаме и на всички останали. Взимаме една вилица и със зъбите и притискаме прегънатите части на питките. Слагаме олио около 1 ½ ч.ч в тиган или тенджера да загрее хубаво и пържим по две-три питки едновременно. Обръщаме ги по време на пърженето. Рецептата е от кулинарен блог.


Продукти: вода, мед, сол, мая, олио, брашно, сирене

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Пирожки със сирене
Пирожки с шунка и кашкавал

Последни статии

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Пирожки със сирене и мед


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама