Начало » Супи » Рецепти за Месни супи » рецепта Пилешка супа

Пилешка супа

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

300-400 гр. пилешко месо от бутче
1 морков
1 зелена чушка
1 пилешки бульон (или 1 чаена лъжица универсална подправка)
сол
черен пипер
магданоз
девесил
2 картофа (или фиде)

За застройката:
1 яйце
1 чаена лъжичка оцет
3 суп. лъжици кисело мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сваряваме и обезкостяваме пилешкото месо. Нарязваме го на ситно. Във водата, в която е вряло пилето слагаме нарязани морков, картофи и чушка. След като се сварят връщаме месото и добавяме подправките + пилешкия бульон. Варим още 5 минути. Сваляме от котлона. Застройваме като разбитите яйца, кисело мляко и оцета добавяме на тънка струйка към супата. Сервираме гореща с подходяща питка/хляб/пърленка по избор.


Продукти: пилешко месо, моркови, зелени чушки, пилешки бульон, сол, черен пипер, магданоз, девесил, картофи, фиде, яйца, оцет, кисело мляко

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks



Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Пилешка супа


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

Evro.net



реклама