Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пикантни кифли

Пикантни кифли

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

75 г. кисело мляко
75 мл. прясно мляко
60 мл. олио
1 щипка сол
1 щипка захар
3 1/2 ч.ч. брашно
1/3 кубче мая
2 малки яйца
150 г. твърдо сирене
1 щипка червен пипер
1/3 пакетче бакпулвер
1 ч.л. масло
1 яйце за намазване на кифлите
червен пипер
шарена сол
сусам
пълнеж – шунка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме брашното и му добавяме бакпулвера. Отмерваме 75 мл. прясно мляко. Стопляме прясното мляко и в него слагаме 1/3 от кубче мая. Слагаме още и 1 с.л брашно и щипка захар. Разбъркваме и оставяме да шупне маята. Трябва маята и захарта да се размият в течността. Правим кладенче в брашното. Чукваме вътре две малки яйца и прясното мляко с захарта, брашното и шупналата мая. Към съставките добавяме и щипка сол и щипка червен пипер. После прибавяме олиото, като предварително сме си го отмерили - 60 мл. и киселото мляко - 75 г. приблизително 4 с.л. Натрошаваме сиренето и го прибавяме него при другите продукти.Слагаме сиренето най - накрая. Добре е да е твърдо сирене.

Замесваме меко тесто директно в съда в който сме сложили продуктите. После го замесваме върху маса посипана с брашно.След като омесим тестото го делим на 2 топки. Оставяме ги на топло за 20 мин. да втасат. Пак си набрашняваме масата и разточваме кръг и режем с остър нож на 8 триъгълника. По - същият начин разточваме и другата топка на кръг и режем на 8. Можем да разделим на 4 и да нарежем на 4. От дозата излизат 16 кифли. Правила съм ги и по двата начина.Тестото което се получава е меко и и жълто. Режем шунката на парчета и слагаме във всяка кифла. Навиваме ги. В голяма тава застлана с хартия за печене редим кифлите на разстояние една от друга. В купа си разбиваме 1 яйце и добавяме 1 ч.л меко масло. Втасват на топло кифлите за 30 мин. След като се надуят ги мажем с четка с яйчената смес. Всяка кифла обилно я поръсваме последователно с шарена сол, червен пипер и сусам. Печем на 190 градуса в загрята преди това фурна до готовност. Рецептата е от кулинарен блог, овиличих малко олиото и намалих бакпулвера.Получават се меки и пикантни кифли.


Продукти: кисело мляко, прясно мляко, олио, сол, захар, брашно, мая, яйца, сирене, червен пипер, бакпулвер, краве масло, шарена сол, сусам, шунка

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Кифли със салам и сусам
Кифли с кайма, маслини и кашкавал
Кифли с пълнеж от яйца и сирене
Кифлички с настърган кашкавал
Кифлички със сирене

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Пикантни кифли


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear