Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Патешка супа

Патешка супа

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 г патешки маншони
2 картофа
1 морков
1 глава лук
1/2 ч.ч нарязана целина
1 домат
1 скилидка чесън
1/3 пипер
фиде - 2 гнезда
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
магданоз
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме маншоните. Слагаме ги във вода и посоляваме. След като се свари месото прецеждаме бульона. Месото го слагаме в купа и го накъсваме. Прецеденият бульон слагаме в дълбока тенджера на котлона. По преценка можем да сложим 2 с.л олио, въпреки че бульонът е достатъчно вкусен и мазен. Почистваме моркова и го нарязваме. Слагаме го вътре. Пиперът го нарязваме на дребно и го слагаме също вътре. Доматът обелваме и нарязваме. Добавяме го заедно с целината. Почистваме лука и 1 скилидка чесън. Нарязваме на дребно лука, а скилидката на много дребно, колкото за аромат. Оставяме супата да ври. Овкусяваме със сол и черен пипер. Обелваме и измиваме картофите, после ги нарязваме на малки кубчета. Към края на варенето на супата ги слагаме, заедно с накъсаното патешко месо. Когато стане почти готова слагаме и фидето с нарязан на дребно магданоз. Варим до готовност.


Продукти: патешки маншони, картофи, моркови, лук, целина, домати, чесън, пипер, фиде, сол, черен пипер, магданоз, олио

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Специалисти като д-р Огнян Пелов са на мнение, че мазнините в никакъв случай не са „злодеите“, за които всеки ги смята, като според д-р Пелов мазнините не покачват нивата на холестерол в кръвта, нито пък отключват пътя към надебеляването.
още »

Папая

Папая

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.
още »

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Патешка супа


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама