Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Пастички Баядера

Пастички Баядера

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

9 с.л.прясно мляко
200 г захар
150 г смлени орехи
250 г бисквити (обикновени)
170 г масло
100 г шоколад
2-3 с.л. ром или шоколадов ликьор

за глазурата:

100 г шоколад за готвене
20 г масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пастички Баядера

В тенджерка сложете млякото (получава се и с вода) и захарта и загрейте съдържанието на слаб огън, докато захарта се разтопи. Добавете маслото, свалете тенджерата от огъня и бъркайте, докато маслото се разтопи. Щом маслото е напълно разтопено, добавете счуканите/смлените ядки и ситно натрошените бисквити (аз използвам кухненски робот или чопър, за да станат наистина на ситно) и бъркайте, докато се получи гъста смес. Получената смес разделете на две части.

Разтопете шоколада на водна баня и го добавете в едната половина от сместа с орехите, а в другата част прибавете малко ром.

В покрита с намазнена хартия за печене правоъгълна тавичка (не много голяма, може да се използва и квадратна с падащ ринг) изсипете първата смес и с ръце оформете равен слой, като най-отгоре и по краищата загладите с лъжица. Отгоре по същия начин разстелете втората смес.

Шоколадът за глазурата разтопете на водна баня, добавете малко масло (около 20 г) и с получената глазура намажете сладкиша. Шоколадът с маслото може да разтопите и в микровълнова печка. Оставете да стегне добре в хладилник (поне за една нощ), след което нарежете на пастички.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пастички Баядера


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама